...

GİB Portal ile e-Arşiv Fatura Düzenleme

Blog

GİB Portal ile e-Arşiv Fatura Kesme

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından kurulan ve yönetilen “e-Belge Düzenleme Portalı” ile Tamsoft tarafından sağlanan “Tamsoft e-Arşiv & e-Fatura” sistemi, e-arşiv fatura kesmenin iki seçeneği olarak karşınıza çıkar.

GİB Portal’ı e-arşiv fatura düzenlemek için kullandığınızda, elektronik fatura sistemine geçmeniz veya dijital mühür almanız gerekmez. Bunun yerine fatura doğrulama için “GIB İmzası” seçeneğini kullanabilirsiniz. Cep telefonunuza 6 haneli bir kod gelecek ve onu girerek faturanız imzalanacak.

GİB Portal e-Arşiv Fatura İptali

GIB Portalı üzerinden oluşturduğunuz ve resmileştirdiğiniz e-arşiv faturalarını iptal edemezsiniz. Eğer bir hata yapıldıysa, oluşturduğunuz faturayı yeniden düzenleyebilirsiniz ancak bu işlemi yaparken iki taraflı da muhasebe kayıtlarına alınması gerekir. Bu yöntem aynı zamanda olası bir iletişim kopukluğu ya da yanlış kayıt sonucu size ödemeniz gereken bir ceza olarak geri dönebilir.

Tamsoft ile e-arşiv fatura gönderdiğinizde ise, faturayı resmileştirdikten sonra 7 gün içinde kolayca iptal edilebilir. Bu süre içinde iptal etmek istemezseniz, müşterinizden size fatura iadesi kesmesini ödemezsiniz. Bu sayede, iptal etmeniz gereken fatura için ceza alma risklerini ortadan kaldırarak rahat bir şekilde fatura gönderebilirsiniz.

2000 ve 5000 e-Arşiv Fatura Kesmek

Operasyonel İş Yükü Açısından Kıyaslama

GIB Portalı üzerinden e-arşiv fatura gönderimi gerçekten ödenmesi gereken iş yükü olarak geri dönebilir. Gün içinde birçok fatura kesmiyorsunuz, 2000 TL veya 5.000 TL limiti aşan faturaların iptali ve yeniden defterler için ekstra bir iş yükü oluşuyor. Bu durum, günlük iş yoğunluğunuzda takip etmeniz zor olabilir.

Tamsoft ile e-faturaya geçmeniz halinde ise, tüm faturalarınız e-arşiv ya da e-fatura olarak gönderileceği için böyle bir iş yükü ile karşılaşmazsınız. Sistem otomatik olarak 2000 TL veya 5.000 TL limitlerini kontrol edecek ve olması gereken durumda e-arşiv fatura olarak gönderecektir. Bu sayede, fatura hazırlama ve gönderme işlemi daha az iş yükü ile karşılaşırsınız.

GIB Portal üzerinden ayda sadece 500 adet e-arşiv fatura düzenleyebilir ve e-arşiv faturalarınızı yalnızca 6 ay boyunca depolayabilirsiniz. Bu durumda, ticari kayıtlarınız için faturaların tek tek çıkışını çözmeniz, saklamanız ve mali müşavirinize göndermeniz olasıdır.

E-Arşiv Fatura gönderirken GİB portal kullanımı

Tamsoft ile e-Arşiv Fatura Gönderimi

Tamsoft ile e-arşiv gönderimi için herhangi bir sınır yoktur, satın alma ölçüsünde e-kontör kadar e-arşiv faturası gönderebilirsiniz. Ayrıca, tüm faturalarınız 10 yıl boyunca ücretsiz olarak elektronik olarak arşivlenir, mali müşavirinize vermek için tek tek indirmeniz gerekmez. Mali müşavirleriniz Tamsoft’tan aldığı Excell çıktısı ile e-fatura ve e-arşiv faturalarınızı kendi muhasebe programlarına aktarabilir. Bu sistem sizin iş yükünüzü azaltacak ve daha pratik hale getirecektir.

Öte yandan, Tamsoft gibi bir e-fatura hizmet sağlayıcısı ile çalışmayı seçerseniz, dijital mühür için ödeme yapmanız ve elinize geçtikten sonra hem e-fatura hem de e-arşiv fatura sistemine geçmeniz gerekecektir. E-fatura entegrasyonu ile sadece 2000/5000 TL üzeri faturaları değil, tüm faturalarınızı elektronik ortamda düzenleyebileceksiniz.

Pek çok işletme, elektronik fatura uygulamaları ile uğraşmamak, dijital mühür ve e-sayaç kredisi ödemek zorunda kalmamak için e-arşiv fatura portalı ile çalışmayı tercih etmektedir. Ancak uzun vadede kağıt fatura düzenlemenin maliyeti, zaman kaybı ve portal kullanımının dezavantajları Tamsoft ile e-faturaya geçişi işletme açısından çok daha avantajlı hale getiriyor.

 

E-Arşiv Fatura zorunluluğu
Etiketler :

Diğer Yazılar

Optimized by Optimole
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.